REFERENSSEJÄ

BENSOVIN SÄÄTIÖN SATAVUOTISJUHLAT

Toteutimme Bensowin säätiön satavuotisjuhlaseminaarin cateringin Helsingin Yrjönkadulla sijaitsevassa G18-juhlatilassa. Mukana oli noin kahdeksankymmentä vierasta.

Suunnittelimme yhdessä Bensowin säätiön kanssa maittavat tarjoilut koko päiväksi. Lisäksi vastasimme vaihtuvista somisteista. Päivä alkoi herkullisella aamiaisella ja korvapuusteilla, joiden tuoksu täytti koko juhlatilan. Lounaan jälkeen vieraat pääsivät nauttimaan cocktail-tarjoiluista sekä kuohuviinistä. Tilaisuuden päätti kolmen ruokalajin illallinen upeassa salissa, joka oli koristeltu Bensovin säätiön värejä mukaillen havunoksilla, kukka-asetelmilla ja lukuisilla kynttilöillä.

 

MENU:

Aamiainen:

  • Karjalanpiirakoita ja tuoretta munavoita
  • Itse leivottuja korvapuusteja
  • Spoonin tummapaahtoista Mocca-kahvia
  • Tuoremehuja ja erilaisia makuvesiä

Lounas:

  • Kolmen juuston lasagne á la Spoon
  • Keittiömestarinvihersalaattia sekä tuoretta foccaciaa

Cocktail-palat:

  • Sous vide -paahtopaistia piparjuuren kera crostinilla varustettuna
  • Savulohimoussea talon saaristolaisleivällä
  • Parmankinkkua vuohenjuustomoussella

Illallinen:

  • Alkuun sous vide -paahtopaistia viherversosalaatilla ja pecorino-juustolla höystettynä
  • Buffet-pääruokana paikan päällä savustettua merilohta, ruskistetussa timjamivoissa paahdettuja perunoita, salaatti punajuuresta ja vuohenjuustosta hunajapaahdetuilla pekaanipähkinöillä ja välimerellinen vihersalaatti sekä tuoretta foccaciaa ja saaristolaisleipää
  • Buffet-jälkiruokana valkoiseksi kuorrutettu suklaa-vadelmakakku
  • Spoonin tummapaahtoista Mocca-kahvia

Tämän yhdessä suunnitellun päivän menun hinnaksi tuli 79 euroa per vieras.

Bensowin säätiön terveiset tilaisuuden jälkeen:

”Olemme tosi (!!!) tyytyväisiä kaikkiin järjestelyihin. Emme olisi voinut pyytää enempää!! Suurkiitokset Sinulle, Annelle ja koko teidän porukalle!!!! Isot halit kaikille! Olemme saaneet vain kehuja joka puolelta.”

RIPPIJUHLAT VIIDELLEKYMMENELLE VIERAALLE

Toteutimme Helsingissä cateringin Eeron rippijuhliin. Vieraita oli mukana viisikymmentä. Koska päivänsankari toivoi tarjoiluiksi ”jotain suussasulavaa lihaa”, teimme työtä käskettyä. Pääruuaksi tarjoilimme yön yli haudutettuja possunposkia, jotka veivät juhlavieraiden kielet mennessään. Toimitimme paikalle myös pöytäliinat, astiastot sekä tarjoilijat juhlien ajaksi.

MENU:

  • Yön yli haudutettua possunposkea tummassa portviinikastikkeessa
  • Paahdetut kesäperunat limellä ja timjamilla maustettuina
  • Salaatti grillatusta kesäkurpitsasta ja paprikasta sekä vuohenjuustosta
  • Pastasalaatti talon pestolla ja fetalla rucolan kera
  • Vihersalaattia sitruunavinaigretellä
  • Tuoretta talon foccaciaa ja levitettä
  • Spoonin tummaa Mocca-kahvia
  • Mummien ja kummien toteuttama, upea kakkubuffet

Tämän yhdessä suunnitellun menun hinnaksi tuli 19,90 euroa per vieras.

Eeron ja perheen terveiset tilaisuuden jälkeen:

”Viime syksynä esikoiseni pääsi ripille. Aiemmista juhlista oppineena olin jo etukäteen päättänyt, että ulkoistan ruokahuolet tai vähintään juhlapäivän keittiötouhut. Mutta kuka sen tekisi? Tein parhaan mahdollisen ratkaisun. Otin yhteyttä Food By Kuhlefeltiin ja sitten alkovati asiat luistaa. Päädyin lopulta ulkoistamaan koko catering-palvelun, suunnittelun, ruoat, juomat, kahvit, tarjoilun – kaikki. Ja se olikin toden totta ihan paras ratkaisu.